Google heeft na lange tijd wachten eindelijk goedkeuring gekregen van de FAA om drones in te zetten. Het gaat hier echter niet om het leveren van goederen of iets dergelijks, maar om de hele wereld te voorzien van internet. Ook kan er door middel van het onbemande vliegtuigje data verzameld worden en kunnen defecte zendmasten tijdelijk vervangen worden.

Deadlines

De FAA heeft al meerdere deadlines gemist waarin de regelgeving omtrent drones aangepast zou worden. Nu heeft de FAA toch de plannen van Google goedgekeurd. Hierdoor is het voor Google eindelijk mogelijk om de geplande testen uit te voeren. In deze testen zal gekeken worden of het daadwerkelijk mogelijk is om plekken waar geen internet is met internet te voorzien. Het plan van Google wordt ook wel 'Project Titan' genoemd.

Project Titan

Project Titan is één van de 3 projecten van Google omtrent internetvoorziening. Het project draagt de naam Titan aangezien Google in 2014 dronebedrijf Titan Aerospace overnam. Hierdoor werd in één klap de technologie voor internetdrones in handen genomen door Google. In het project worden drones ingezet die op zonne-energie werken. Ze fungeren als een soort satelliet die uiteindelijk een internet-signaal naar de aarde moeten sturen. Het voordeel van deze drones is dat ze in staat zijn om op een specifieke locatie te richten. De van een afstand bestuurbare onbemande vliegtuigen zijn ook in staat om kapotte zendmasten tijdelijk te vervangen. google-titan-aerospace-internet-voorzieninggoogle-titan-aerospace-internet-voorziening

Facebook

Ook Facebook wilde dit bedrijf erg graag kopen ter ondersteuning van organisatie 'Internet.org'. Dit is een organisatie die hetzelfde doel als Google nastreeft; internet bieden aan de wereldbevolking die er op dit moment nog niet over beschikt. Ericsson, Qualcomm, Nokia & Samsung zijn leden van deze organisatie.

Overeenkomsten

Project Titan vertoont erg veel overeenkomsten met Project Loon (een ander project van Google). Bij dit project maakt Google geen gebruik van drones, maar van heteluchtballons om gebieden van internet te voorzien. Het voordeel van heteluchtballons is dat ze in staat zijn een groot oppervlak te bereiken.

Project Link

Nóg een ander project van Google is 'Project Link'. Hier worden achtergestelde landen ook voorzien van internetverbinding. Bij dit project wordt er waarschijnlijk ook gebruik gemaakt van drones, maar dat is dan slechts tijdelijk mogelijk.

Drone bezorging

De wereldbevolking voorzien van internet door middel van drones is het niet het enige doel waar Google drones voor wil inzetten. Ook Google wil drones inzetten om goederen mee te bezorgen. Dit project loopt onder de naam 'Project Wing'. Het project wordt in het geheim uitgevoerd door afdeling Google X die ook aan onder andere Project Loon heeft gewerkt. google-drone-bezorging-google-x-project-winggoogle-drone-bezorging-google-x-project-wing

0 Reacties

    Plaats een reactie