Social media gigant Facebook heeft op 28 juni 2016 een eerste testvlucht gedaan met de Aquila internet-drone. De gigantische drone moet in de toekomst de hele wereld voorzien van internet.

Testvlucht

De eerste testvlucht met de internetdrone Aquila is op 28 juni 2016 succesvol afgerond. De drone heeft tijdens deze eerste vlucht 96 minuten gevlogen boven de Amerikaanse staat Arizona. Hiermee is een grote mijlpaar bereikt in het plan van Facebook om de hele wereld van internet te voorzien.

Eerste succesvolle testvlucht met Facebook internetdrone

Aquila

De drone heeft een spanwijdte even groot als een Boeing 737 en verbruikt op topsnelheid evenveel als drie haardrogers. De Aquila is voorzien van zonnepanelen waarmee hij onderweg energie opwekt. Hij is ontworpen om meerdere maanden in de lucht te blijven vliegen.

Internettoegang voor iedereen

Vandaag de dag heeft minder dan de helft van de wereldbevolking toegang tot het internet. Facebook wil iedereen met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat iedereen internettoegang heeft. Na twee jaar van onderzoek en ontwikkeling lijkt Facebook weer een stukje dichterbij zijn doel.

0 Reacties

    Plaats een reactie