Het is onderzoekers gelukt om gegevens van computers te stelen door gebruikt te maken van een drone en speciale malware. De malware zorgt ervoor dat de lampjes van een computer snel gaan knipperen. De drone filmt de lampjes en leest hiermee gegevens uit.

Onderzoek

Onderzoekers aan de Israëlische Ben-Gurion Universiteit hebben een manier bedacht om informatie van een computer te stelen. Door malware te installeren op een computer wordt het mogelijk het lampje van een computer tot 5800 keer per seconden te laten knipperen. Dit is voor het menselijk oog onzichtbaar, maar speciale camera's kunnen dit wel registreren.

Data

Het snel knipperen van de LED lampjes zorgt voor het versturen van data via een supersnelle morse-code. Via deze techniek lukt het de onderzoekers om 4000 bits per seconde te verzendan dat bijna gelijk is aan een megabyte per halfuur. Dit lijkt niet veel, maar dit is genoeg om gevoelige informatie zoals wachtwoorden en tekstbestanden te verzamelen.

Computerdata stelen met drone via knipperende lampjes

Drone

Om het knipperende lampje te kunnen filmen maken de onderzoekers gebruik van een drone. Het onbemande luchtvaartuig vliegt buiten het gebouw en zoekt de computer en het knipperende lampje op. Binnen no-time heeft de drone de nodige gegevens verzameld. De onderzoekers nomen deze manier van hacken LED-it-Go.

Voorkomen

Het onderzoeksteam geeft aan dat deze vorm van hacken zeer eenvoudig is te bestrijden met een aantal maatregelen. Zo kun je het ramen bedekken of simpelweg de lampjes van je computer afplakken.

1 Reacties

  1. Wim

    Beetje vergezocht...er zijn zoveel meer methodes die veel makkelijker zijn en minder opvallend.. lijkt mij bijna een hoax bericht..

Plaats een reactie