ImmersionRC heeft een nieuwe drone toegevoegd aan de Vortex familie. De ImmersionRC Vortex 230 Mojo combineert alle goede functies waarmee de vorige generaties zo succesvol waren. Hiermee is de Vortex 230 Mojo een combinatie tussen een racer en een freestyle drone en brengt je de essentie van het FPV vliegen.

Vortex 230 Mojo

ImmersionRC lanceert de Vortex 230 Mojo en voegt daarmee een nieuwe racing drone toe aan de Vortex lijn. Met de drone zet de dronefabrikant niet alleen in op het racen over het parcours, maar ook op het freestyle vliegen met drones.

ImmersionRC introduceert Vortex 230 Mojo

Technische snufjes

De ImmersionRC Vortex 230 Mojo beschikt over alle technische snufjes die we al zagen bij de Vortex 150 mini en de Vortex 180 mini. De drone heeft een Tramp HV transmitter waarmee je eenvoudig de signaalsterkte en het kanaal instelt met behulp van de ImmersionRC TNR Wand. De signaalsterkte van de Tramp HV transmitter is in te stellen tussen de 1mW en 600mW.

ImmersionRC introduceert Vortex 230 Mojo

Vliegen

De motoren van de ImmersionRC Vortex 230 Mojo zijn ook erg sterk. De fabrikant heeft gekozen voor BrotherHobby Returner R3 2206/2300kV motoren. Bovenop de motoren zitten zwarte 5 inch tri-blade propellers van het merk HQ. De motoren worden aangedreven met behulp van 30A full 32-bit Electronic Speed Controllers (ESC's).

Frame

De ImmersionRC Vortex 230 Mojo heeft een zeer robuust frame dat gemaakt is van 3K carbon fiber. De armen zijn 4mm dik en heeft afgeschuinde randen. Door gebruik te maken van titanium Torx schroeven en een nieuwe samenstelling van sterk plastic is het gewicht van de drone teruggedrongen tot nog maar 350 gram. Daarmee is de drone 100 gram lichter dan de ImmersionRC Vortex 250.

ImmersionRC introduceert Vortex 230 Mojo

ARF

De drone wordt standaard als Almost Ready To Fly (ARF) geleverd. Dit betekend dat je enkel je eigen remote controller dient te verbinden met de drone en een eigen accu moet aansluiten. De drone heeft een XT60 aansluiting voor de accu en presteert het best met een 4S 1300mAh accu met een minimale 45C rating. De ImmersionRC Vortex 230 Mojo is geschikt voor PPM, Spektrum, S-Bus en XBus receivers.

Pimp Kit

De Vortex 230 Mojo wordt standaard in het zwart met blauw geleverd, maar kan met een speciale pimp kit naar eigen kleurvoorkeur omgebouwd worden. Ook brengt ImmersionRC een speciale TPU camera mount uit voor de GoPro Session actiecamera. Zo bevestig je eenvoudig je actiecamera waardoor je hoge kwaliteit opnames kunt maken van je dronevluchten.

ImmersionRC introduceert Vortex 230 Mojo

Levering

De ImmersionRC Vortex 230 Mojo ARF kost 379 dollar en is eind oktober leverbaar. Naast de drone hoef je enkel je remote controller en een accu te verbinden en je bent binnen 5 minuten klaar om te vliegen. Wordt de ImmersionRC Vortex 230 Mojo jouw eerste racingdrone? Dan wordt geadviseerd eerst even te oefenen met de drone via de vliegsimulator LiftOff.

Getest

Vele professionele dronepiloten mochten het afgelopen half jaar de ImmersionRC Vortex 230 Mojo al even testen. Dit heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de racingdrone. Onderstaand zie je een aantal video's die gemaakt werden met de splinternieuwe racing- en freestyledrone.

Vince Irie

Chad Nowak

Sander Sassen

0 Reacties

    Plaats een reactie