Een vliegende, onbemande ambulance die groot genoeg is om slachtoffers mee naar het ziekenhuis te vervoeren. Met dit innovatieve idee wint de Italiaanse ingenieur Vincenzo Navanteri een geldbedrag van 20.000 dollar.

Drone Ambulance

Vincenzo Navanteri heeft een innovatieve Drone Ambulance bedacht. Het voertuig heeft plaats voor één persoon met een gewicht tot 120kg. Met een snelheid van tot wel 110 k/m per uur kan de ambulance ook in levensbedreigende situaties snel bij het ziekenhuis zijn, zonder daarbij gehinderd te worden door verkeersdrukte. Ook afgesloten wegen en moeilijk begaanbare gebieden worden met deze reddingsdrone beter bereikbaar.

Revolutionaire techniek

Wanneer we naar de accuduur van de huidige generatie drones kijken lijkt zo'n life-size ambulancedrone die mensen kan vervoeren misschien nog ver weg. Navanteri en zijn team zijn echter bezig met een revolutionaire nieuwe techniek die ze inmiddels ook al gepatenteerd hebben: microturbines. Deze lopen op gas en wekken elektriciteit op waarop de drone vliegt. Doordat deze turbines draaien tijdens het vliegen, wordt de drone constant van stroom voorzien. In theorie zou deze vliegende ambulance daardoor wel 150 kilometer af kunnen leggen!

Revolutionair Drone Ambulance concept wint innovatieprijs

Organisatie

Met zijn innovatieve idee won Navanteri een prijs tijdens de tijdens de FAI International Drones Conference and Expo in Zwitserland. De FAI is een internationale luchtvaartorganisatie die al meer dan 100 jaar bestaat. Het fonds ter waarde van 20.000 dollar rijken ze om de twee jaar uit ter bevordering van innovatie in de luchtvaart. Het idee van Navanteri sluit goed aan bij het thema van het evenement dit jaar: "Drones for Humanity".

Potentie

Navanteri zelf is erg blij met de prijs, maar ook verrast: "Ik had niet zien aankomen dat ik deze award zou winnen. Ik heb helemaal geen ervaring met dit soort competities. Ik heb geluk gehad....en we hebben gewonnen!" FAI-voorzitter Frits Brink vult aan: "De potentie van Drones is geweldig en dit soort ideeën laten dat zien."

0 Reacties

    Plaats een reactie