De Estse spoorwegen hebben Hepta Airborne ingeschakeld om hun spoorwegen te digitaliseren en te kijken welke voordelen drones nog meer kunnen bieden. De twee bedrijven proberen de technologie uit om te kijken wat het oplevert.

Samenwerking

Dronebedrijf Hepta Airborne werkt samen met de Estse Spoorwegen om spoorwegen te scannen en in 3D-modellen om te zetten. Via het scannen wil men slijtage en defecten op tijd ontdekken. Op die manier kan een team alleen de onderdelen repareren die dat nodig hebben, in plaats van ze allemaal handmatig te controleren.

Hepta Airborne helpt met digitaliseren spoorwegen in Estland

Dronescan

Misschien denk je nu: wat kan er stuk gaan aan een spoor wat je niet met het blote oog kan zien? Maar bijvoorbeeld de draden die boven het spoor lopen kunnen beschadigd raken en zijn gevoelig voor slijtage. Een dronescan kan dat al een in een vroeg stadium ontdekken.

Vraag naar oplossingen

"Het in kaart brengen van spoorweginfrastructuren vereist precisie, en er is vraag naar oplossingen die snelheid toevoegen aan het handmatige werk. Data verzameld met drones en geanalyseerd door Hepta Airborne in uBird software biedt extra input voor het interne geo-informatiesysteem van EVR, dat hun assets in kaart brengt.", vertelt Henri Klemmer, de CEO van Hepta.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie