Seaplane Hong Kong wil passagiers door het hele land vervoeren via drones voor zo min mogelijk geld: slechts 25 dollar. Het doel is om het huren van een transportdrone net zo makkelijk en pijnloos te maken als het huren van een auto.

EHang drone

Het bedrijf hoopt de drones voor het eind van het jaar in de lucht te hebben, afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties. Het is niet duidelijk welke drone het bedrijf nu zal gebruiken, maar het lijkt waarschijnlijk dat het de 216 passagiersdrone van EHang zal gebruiken.

Plan

Het plan zal vluchten mogelijk maken van Hong Kong Central naar Kwun Tong en TKO (Tseung Kwan O), waardoor de reistijd wordt teruggebracht van 18 minuten tot slechts 6 minuten. Dat bespaart op den duur heel wat tijd. Een partnerschap met EHang is daarbij logisch.

Proef

Later in het jaar zal een proef plaatsvinden, waarbij de drones uit veiligheidsoverwegingen een tijdje door getrainde piloten zullen worden bemand, met als einddoel om nul piloten aan boord te hebben om geld te besparen en het doel van 25 dollar aan tickets te halen.

Bron: Simple Flying

0 Reacties

    Plaats een reactie