DJI gaat zijn drones middels een update beperken in hun vlieglocaties. Zo mag er niet meer boven Washington en over landsgrenzen gevlogen worden. Dat laat de fabrikant woensdag weten.

Bekendste drone fabrikant

DJI maakt onder meer de bekende Phantom-drone waarvan honderdduizenden exemplaren verkocht zijn en naar alle waarschijnlijkheid de meest verkochte drone ter wereld is.

Incident

Eerder deze week stortte een DJI drone neer op het terrein van het Witte Huis. Het gebied werd onmiddelijk ontruimd, maar het bleek om een ongeluk te gaan zonder gevaar voor bijvoorbeeld de president.

Locaties beperken

Naar aanleiding van het incident heeft DJI besloten op korte termijn een update uit te rollen die de vlieglocaties van alle drones van het bedrijf zal beperken. De apparaten kunnen dan niet meer boven het grootste gedeelte van de stad Washington vliegen. dji-drone-phantom-quadcopterdji-drone-phantom-quadcopter

Drugs

Ook in grensgebieden wordt het in de toekomst niet langer toegestaan te vliegen met DJI drones. Dit vanwege een recent bericht dat er met een DJI drone was geprobeerd drugs te smokkelen van Mexico naar Verenigde Staten.

Vliegvelden

Momenteel kunnen drones van DJI al niet vliegen rond vliegvelden vanwege de veiligheid voor het overige vliegverkeer.

Verboden te vliegen

Door de beperkingen kunnen drones in de aangemerkte gebieden niet meer opstijgen en als ze over de grens vliegen, landen ze automatisch. Gebruikers kunnen er voor kiezen de update niet te downloaden, maar dan zijn toekomstige updates met extra functionaliteiten ook niet beschikbaar.

Software update

Nieuwe drones die DJI vanaf heden verkoopt, worden standaard van deze update voorzien. dji-fc40-drone-quadcopterdji-fc40-drone-quadcopter

Software update

Het incident bij het Witte Huis heeft voor veel opschudding gezorgd in de drone-wereld. Zo heeft president Obama gepleit voor een snelle aanpassing van de regelgeving voor drones in de Verenigde Staten en kondigde Aerialtronics aan in samenwerking met het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) te werken aan een interceptie-systeem voor drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie