Heerlijk, de asperge-tijd staat weer voor de deur. Bij sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur hebben ze ook dit jaar weer een ludieke manier bedacht om de eerste asperges van het land van de boer in de keuken te krijgen: via een drone!.

Ettense Nieuwe

Het is een jaarlijks terugkerend feestje, de eerste asperges die van Boer Sweep naar restaurant De Zwaan worden gebracht. De ‘Ettense Nieuwe’, zoals ze genoemd worden, dienen op een ludieke manier bij chefkok Carlo Chantrel afgeleverd te worden. Voorgaande jaren werd al een Formule-1 auto, een luchtballon en een helikopter ingezet. Dit jaar is het de beurt aan de drone.

Hedendaags

Ondernemer Roland Peijnenburg stelt: ‘Dit jaar hebben we bedacht dat het nog meer hedendaags zou moeten: dus zal een drone de ‘Ettense Nieuwe’ woensdag 1 april tussen 16.00 en 16.30 uur laten aankomen.’ En nee, dat is geen grap. asperge2asperge2

Horeca-drones

Het is niet de eerste horecagelegenheid die een onbemand vliegtuigje inzet voor wat leuks. In bijvoorbeeld Singapore word je aan tafel bediend door een drone en bij TGI Friday’s stimuleerde een mistletoe aan een drone de kerstliefde.

0 Reacties

    Plaats een reactie