Stel je eens een quadcopter voor, die verticaal kan opstijgen en landen, zweven, en zelfstandig vliegen in elke richting. Stel je nu eens voor dat deze quadcopter niet 4 maar 18 propellers heeft, 2 zittingen en een joystick, klaar om jou en een vriend naar welke plek dan ook te brengen! Deze voorloper van de vliegende auto bestaat: de Volocopter wordt momenteel in Duitsland ontwikkeld door het bedrijf e-Volo.

Eigenschappen van een vliegende auto

Natuurlijk is de Volocopter technisch gezien geen vliegende auto, omdat je er niet mee over land kan rijden. Het ontwerp bevat echter wel veel eigenschappen van een eventueel toekomstige vliegende auto; de Volocopter is makkelijk te bedienen, is stabiel, is redelijk crash-proof bij storingen dankzij de 18 rotors, heeft geen landingsbaan nodig en stoot geen uitlaatgassen uit (wanneer de batterij met duurzame energie wordt opgeladen). Het eerste prototype van deze drone voltooide in 2013 al haar eerste onbemande vlucht. Nu is het team van e-Volo bezig om de Volocopter ook met passagiers succesvol de lucht in te sturen. (Tip: subtitles in filmpje kunnen aan)

Belangrijke upgrade

e-Volo werkt dus aan een upgrade waarmee de Volocopter ook passagiers kan vervoeren. Hiervoor dient het hele systeem onder handen te worden genomen. De structuur en opbouw van de drone blijven vrijwel gelijk aan het prototype uit 2013, maar aan de binnenkant worden enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. 'We installeren een nieuw elektronisch flight-control systeem en werken ook aan een nieuw batterijsysteem', aldus e-Volo CEO Alexander Zosel. 'De cockpit heeft een paar nieuwe functies. Alle elektronica binnen in de drone is volledig vernieuwd en kan daardoor meer vermogen voor de rotors genereren'. e-Volo werkt samen met de Duitse overheid om de huidige regelgeving voor lichte luchtvaartuigen aan te passen. 'Dit proces gaat hand in hand met het certificatie proces van de Volocopter', aldus Zosel.

Vliegtijd en prijs

De huidige 2-persoons Volocopter heeft een vliegtijd van 20-30 minuten. De kleine multicopter wordt volgens e-Volo als sportvliegtuig gecertificeerd met een geschatte adviesprijs van $340.000 dollar. e-Volo werkt nog aan een nieuw hybride systeem waarmee de vliegtijd tot langer dan 1 uur kan worden verlengd. Alexander Zosel geeft aan dat e-Volo's visie voor de Volocopter niet alleen recreatief gebruik is: 'Ons doel is om met deze drone de mobiliteit van een hoop mensen te kunnen veranderen, dus niet alleen voor de fun'. volocopter_evolovolocopter_evolo

Meer beeldmateriaal

e-Volo is naar eigen zeggen momenteel is 'stealth-mode', wat betekent dat er geen nieuw beeld- of videomateriaal wordt vrijgegeven. Het Duitse bedrijf beloofd echter, dat wanneer ze klaar zijn om de vernieuwde Volocopter aan de wereld te presenteren, er overal camera's komen te hangen, zowel aan de binnen- en buitenkant. e-Volo hoopt de Volocopter volgend jaar zomer te kunnen presenteren tijdens de EAA Airventure in Oshkosh, Wisconsin, de grootste luchtshow ter wereld.

Vliegende fiets

Meer voertuigen worden als inspiratie gebruikt om een bemande multicopter te ontwikkelen. Begin juni werd de eerste succesvolle testvlucht met een vliegende fiets uitgevoerd. Deze quadcopter, genaamd Flike (Flying Bike), is een initiatief van een Hongaars bedrijf en gooide al hoge ogen in de drone industrie.

0 Reacties

    Plaats een reactie