Studenten aan de Universiteit in Oslo, Noorwegen, hebben een gigantische multirotor gemaakt met maar liefst 48 motoren en propellers. De constructie is gemaakt van hout en aluminium en kan maximaal 63 kilogram dragen. Het landingsgestel bestaat uit een viertal skippyballen.

Specificaties

De grote multirotor wordt gevoed door vierentwintig 5000 mAh LiPo accu's. De 48 propellers zijn 13 inch en gemaakt van carbon. Het totale gewicht van de drone is 70 kilo en is in staat om 63 kilo te dragen.

Toestemming

De drone bouwers houden zich aan de regelgeving met het vliegen van deze reusachtige drone. Zij hebben toestemming gevraagd aan de Noorse luchtvaartautoriteiten en deze gekregen. megakopter-48-propellers-studenten-oslo-noorwegen-multirotor-hout-aluminium-universiteit-2015megakopter-48-propellers-studenten-oslo-noorwegen-multirotor-hout-aluminium-universiteit-2015

Multirotors

Naast de drone gemaakt door de studenten uit Oslo zijn er nog meerdere reusachtige drones gemaakt. De Volocopter van het Duitse bedrijf e-Volo heeft 18 propellers en is in staat om twee personen te dragen.

Video's

Bekijk hier nog twee video's van de enorme multirotor gemaakt door de Noorse studenten.

0 Reacties

    Plaats een reactie