Mike Schroepfer, technisch directeur van Facebook, heeft aangegeven dat de internetdrones van Facebook uiterlijk 2016 de lucht in moeten. Het initiatief van Facebook vertoont echter vele gelijkenissen met de projecten van Google.

Verschepen

Drone Aquila, zoals de internetdrone van Facebook genoemd wordt, was eind juli al klaar voor de eerste testen. Het kost echter flink wat tijd om de 400 kilo wegende drone te verschepen. Het enorme apparaat bevindt zich op dit moment namelijk nog in het Verenigd Koninkrijk, en hij moet verplaatst worden naar de Verenigde Staten. Het is daarom pas eind 2015 of begin 2016 mogelijk om de Aquila te testen. Op welke locatie de test plaatsvindt is nog niet bekend.

Drone Aquila

De onbemande vliegende internetaanbieder is bedekt met een schild van koolstofvezel en werkt op zonne-energie. Hij kan daarnaast ongeveer 90 dagen in de lucht blijven en in die tijd zal hij zich begeven op een hoogte tussen de 18 en 27 kilometer. Overdag, wanneer het mogelijk is om de batterijen op te laden door middel van zonne-energie is het de bedoeling dat de Aquila op 27 kilometer hoogte vliegt. Wanneer de nacht aanbreekt en het niet meer mogelijk is om de batterij op te laden zakt de drone naar ongeveer 18 kilometer. drone-aquila-internetdrone-615x350drone-aquila-internetdrone-615x350

Initiatieven

Het inzetten van drones sluit aan op initiatieven zoals 'Internet.org' van Facebook en 'Project Titan' van Google. Google heeft echter meerdere projecten (Project Loon) die gericht zijn op het bieden van internet aan delen van de wereld die hier nog niet over beschikken. Het verschil tussen Project Titan en Project Loon zit hem echter in de manier waarop internet aangeboden wordt. Bij Project Titan wordt er gebruik gemaakt van drones, terwijl er bij Project Loon heteluchtballons ingezet worden. Internet.org maakt net zoals Project Titan gebruik van drones om internet aan te bieden. facebook-vs-google-internet-dronefacebook-vs-google-internet-drone

Internet

Om deze plannen ook daadwerkelijk mogelijk te maken moeten vanaf de grond laserstralen zorgen voor internet. Vervolgens is het aan de onbemande vliegtuigen in de lucht om door middel van lasers het internet te verdelen. De drones kunnen zeer nauwkeurig te werk gaan en met behulp van radiogolven kunnen basisstations, gevestigd op de grond, voorzien worden van internet.

0 Reacties

    Plaats een reactie