Na de succesvolle testvlucht Facebook's Aquila internet drone, is nu de technologie om internet te verspreiden aan de beurt. Het is de bedoeling dat het internetsignaal vanaf een grondstation naar een drone gestuurd wordt die het vervolgens naar de grond stuurt.

Internet

Facebook is nog altijd druk bezig met de ontwikkelingen van de internet drones. Deze gigantische onbemande luchtvaartuigen moeten er voor zorgen dat overal ter wereld internet toegang beschikbaar is. Daarbij ligt de nadruk van Facebook op locaties die getroffen zijn door rampen. Vaak is de totale communicatie infrastructuur in een rampgebied verwoest waardoor de drones hier een noodvoorziening voor kunnen leveren.

Snelheid

In een eerste test is het Facebook gelukt om een internet snelheid van 20Gbps te versturen tussen twee torens in Zuid Californië. Deze snelheid is te vergelijken met duizend 4K video-streams tegelijk. Om deze hoge snelheid te kunnen bereiken, maakt Facebook gebruik van een E-band. Dit is een groep van frequentie tussen de 60 en 90Ghz.

Testen

Om het internet signaal en de werking van de sensoren te testen, maakt Facebook nu gebruik van bemande luchtvaartuigen. De kleine vliegtuigjes zijn met de internet sensoren uitgerust. Vanaf het grond station wordt een internet signaal verzonden naar het vliegtuig. Deze zendt het vervolgens uit naar de grond. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er meerdere drones in de lucht vliegen die samen een groter gebied op de grond van internet signalen kan voorzien. Daarbij wordt het signaal van het grondstation slechts naar één drone verzonden, die het vervolgens deelt met de andere drones in de lucht.

Facebook zendt internet signaal met 20Gbps naar Aquila drone

0 Reacties

    Plaats een reactie