Op 28 juni eerde dit jaar testte Facebook voor het eerst de Aquila-drone. Dit grote onbemande luchtvaartuig moet afgelegen- en rampgebieden gaan voorzien van internet. Vandaag werd bekend dat de drone tijdens deze eerste test gecrasht is. Het Amerikaanse agentschap voor de veiligheid doet nu onderzoek naar het incident.

Crash

Eind juli maakte Facebook door middel van een video bekend dat de eerste testvlucht met de Aquila-drone naar tevredenheid is verlopen. Facebook testte de aerodynamica en de besturing van de drone. Vandaag werd bekend dat er zich een probleem voor deed tijdens de landing van de drone. Hierbij zou de drone gecrasht zijn.

Onderzoek

Volgens de toezichthouder was er sprake van een "structureel mankement" waarbij een "substantiële" hoeveelheid schade ontstond. De Amerikaanse transportwaakhond NTSB is daarom een onderzoek gestart naar de crash.

Onderzoek naar crash met Facebook-drone

Testen

Facebook verklaart nog altijd tevreden te zijn met de resultaten van de eerste testvlucht. Inmiddels werkt Facebook ook aan de ontwikkeling van de techniek om het internet te verspreiden. Daarmee heeft de social media gigant al een internetsnelheid van 20Gbps weten te versturen tussen twee torens in Zuid Californië.

4 Reacties

  1. Peter de Betweter

    Prima artikel, helemaal mooi

  2. jaap de aap

    jamer nu heb ik geen internet

  3. nel de frikandel

    HELAAS, SORRY MIJN CAPS-LOCK ZIT VAST, HOE ZET JE DIT UIT? KAN DAT MET EEN DRONE?

  4. Jooop Dooop

    Jongens en meisjes, dit is spam

Plaats een reactie