De eerste test van Facebook's internetdrone Aquila liep in juni niet goed af. Facebook testte de aerodynamica en de besturing van de drone tot hij crasthe. Facebook komt nu met een verklaring en zegt dat de drone crashte door de krachtige wind.

Crash

Eind november werd bekend dat de Aquila internetdrone van Facebook zijn eerste testvlucht niet zonder kleerscheuren heeft doorlopen. De drone crashte tijdens het testen van de aerodynamica en de besturing. Facebook heeft meer details over de oorzaak van de crash in juni vrijgegeven. Er was tijdens de vlucht meer wind dan het Facebook-team had verwacht. Hierdoor raakte de drone tijdens de laatste seconden van de testvlucht uit koers.

Autopilot

Aquila raakte uit koers door de hoge windsnelheid een raakte daarbij boven de geplande route. Hierop greep de autopilot van de drone in, maar dit zorgde voor een buiging en draaing van de drone. Hierdoor ontstond ernstige schade gevolgd door de crash.

Testen

Facebook ziet de testvlucht echter nog altijd als een succes. De gigantische drone wordt aangedreven op zonne-energie en moet de wereld van internet voorzien. Naast de testvluchten met de drone is het Facebook-team ook druk bezig met de ontwikkeling van de technologie om het internet te verspreiden.

Facebook Aquila drone stortte neer door krachtige wind

0 Reacties

    Plaats een reactie