Een poging om drugs bij een gevangenis in Hamburg naar binnen te smokkelen is medio december mislukt. De Duitse justitie maakte vrijdag bekend dat onbekenden hebben geprobeerd om met een drone 2 gram marihuana, een USB-stick en een mobiele telefoon op de binnenplaats van de gevangenis te krijgen. Het op afstand bestuurbare helikoptertje stortte echter neer op het dak, zo meldt De Telegraaf.

December

Het incident vond plaats op 16 december 2014. Eerder die maand was er een soortgelijke actie in een gevangenis in Bremen. Daar probeerden smokkelaars 10 gram marihuana in de gevangenis te krijgen.

Verbod

"We hebben onze medewerkers geïnstrueerd goed op te letten. Daarnaast kijken we hoe we het binnensmokkelen nog beter kunnen verhinderen”, aldus een woordvoerder van justitie in Hamburg. Er wordt gekeken naar een landelijk verbod op het vliegen met drones boven gevangenissen. marijuana-wiet-weed-smokkel-dronesmarijuana-wiet-weed-smokkel-drones

Smokkelpogingen

Dit is niet de eerste keer dat een drone wordt ingezet om drugs binnen een gevangenis te smokkelen. In maart vorig jaar werd een drone onderschept met smokkelwaar nabij een gevangenis in Melbourne, Australië. In april ontdekte men een gecrashte drone met verboden waar nabij een gevangenis in South-Carolina. In juni werd er een drone met drugs gevonden op de binnenplaats van een zwaar beveiligde gevangenis in Dublin, Ierland. Een maand later onderschepten bewakers van de Khao Bin gevangenis in Thailand een drone voorzien van 2 mobiele telefoons. In augustus ontdekten bewakers een drone bepakt met een doos vol met mobiele telefoons in een Griekse gevangenis.

0 Reacties

    Plaats een reactie